google authenticator

Uygulama açıklaması: 

Google Authenticator, oturum açma sırasında ek bir güvenlik katmanı sağlamak üzere Google Hesabınız için 2 Adımlı Doğrulama ile birlikte çalışır.

2 Adımlı Doğrulama ile, hesabınızda oturum açarken hem şifreniz hem de bu uygulamayı kullanarak oluşturabileceğiniz bir doğrulama kodu gerekir. Bu uygulama
yapılandırıldığında doğrulama kodlarını ağ bağlantısı veya hücresel bağlantı olmadan alabilirsiniz.

Uygulamanın özellikleri:
- QR koduyla otomatik kurulum
- Birden fazla hesap desteği
- Zamana ya da sayaca dayalı kod oluşturma

Google Authenticator'ı kullanmak için Google Hesabınızda 2 Adımlı Doğrulamayı etkinleştirmeniz gerekir. Başlamak için http://www.google.com/2step adresini ziyaret edin.

erişilebilirlik notları

uygulama VoiceOver ile rahatça kullanılabilmektedir.

uygulamanın kullanımına dair özet bilgiler

uygulamanın çalışma mekaniği, ilk seferde qr kod yadda metin olarak aldığınız 16 haneli kod baz alınarak, sizin için zaman aşımlı kodlar üretilmesi şeklindedir. böylece, şifre sonrası bu kodu girerek ek bir güvenlik katmanı oluşturmuş oluyorsunuz. iki faktörlü doğrulamayı, google hesabınızdan, adımları dikkatli biçimde uygulayarak aktif ediyor, önce telefon numaramızı doğruluyor, daha sonrada bizim için üretilen 16 haneli kodu istersek qr kod olarak uygulamaya gösteriyor, istersek de elle giriyoruz. bu noktadan sonra, sadece, google authenticator kurulu ios cıhazımızda üretilecek kodu kullanacağımızdan, cıhazın başına bir şey gelmedikçe, veya cıhaz çalınmadıkça güçlü bir güvenlik katmanımız oluyor. bu aşamada, çok önemli 3 noktaya değinmek istiyorum.
1. cıhazınıza bir biçimde ulaşamama ihtimalini göz önünde bulundurarak google hesabınız üzerinden yedek kodlar alın. bu kodların herbiri, yanlızca bir kez kullanılabilir. bu kodları yedeklemek şunun için önemli: varsayalım ki, ios cıhazınız bir anda bozuldu, güncellemeden açılarak dönemedi vs. google hesabınızı açmak için işte bu yedek tek kullanımlık kodları kullanacaksınız.
2. cıhaza tanıttığınız 16 haneli kodu güvenilir bir yerde saklayın. qr kod ile almışsanız ekran görüntüsünü, metin ile almışsanız düz metni saklamanız çok önemli. bunu yapmaktaki amacımız ise, telefon değişikliği durumunda hesabınıza yine eskisi gibi erişip iki adımlı doğrulamayı kullanabilmeniz. fakat, yeni aldığınız telefona yada başka bir cıhaza bu anahtar kodunu girmek istemeyebilirsiniz doğal olarak. böyle bir durumda ise, cıhazı servise vermeden hesabınızdan iki adımlı doğrulamayı kaldırıp, yeni cıhazınızda sıfırdan tekrar kurmanız daha güvenli olacaktır. aklınıza şöyle bir soru gelebilir, hem yedek kodları hem de anahtar kodu neden saklıyoruz? elcevap: çünkü ikisinin kullanım senaryoları çok farklı. tek kullanımlık bir kodu acil durum için girmekle, anahtar kodu girmek birbirlerinden farklı şeyler.
3. google authenticator anahtar kodunuz yedeklenmez. bu şu anlama geliyor, yeni cıhaza iCloud yada iTunes üzerindeki yedekle aktarma yaptığınızda google authenticator anahtarınızı kaybedeceksiniz. bu yüzden, yedekleneceğini zannedip özellikle 2. adımda yazdıklarımı ihmal etmeyin.
böyle ürkütücü yazdığıma bakmayın, aslında çalışma mantığı kavrandığında basit ve güvenli bir sistem. sadece biraz dikkat gerekiyor.

google authenticator, üçüncü parti bir çok servis ve web sitesiyle de çalışabiliyor. böylelikle destekleyen servislerde de iki faktörlü doğrulamayı kullanabiliyorsunuz. küçük bir ipucu, ekranda dönen koda çift dokunduğunuzda kod kopyalanıyor. bu özellik ios üzerinde tarayıcı kullanırken kolaylık sağlayacaktır.

Uygulama kategorisi: 

Yardımcılar

Uygulama erişilebilir mi?: 

Tamamen erişilebilir

Düğme etiketleri: 

Tüm butonlar etiketli

Uygulama ücretli mi?: 

Ücretsiz