WhatsApp sesli arama özelliği iOS'a geldi!

WhatsApp'ın iPhone'daki uygulaması nihayet sesli arama özelliğ ile güncellendi. Artık iPhone sahipleri de WhatsApp üzerinden ücretsiz arama gerçekleştirebilecek.

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti veren WhatsApp, geçtiğimi aylarda Android platformundaki uygulamasını güncelleyerek kullanıcılarına internet üzerinden ücretsiz sesli arama yapabilme özelliğini sunmuştu. Sadece Android kullanıcıları için kullanılabilir olan bu özellik sonunda iPhone'a da geldi.

WhatsApp'ın App Store'da bulunan uygulaması güncellenerek hem sesli arama özelliğine hem de farklı medya uygulamalarından çıkmadan direkt olarak fotoğraf veya video gönderme özelliğine kavuştu. Arkadaşlarınızı WhatsApp üzerinden sesli aramak için uygulamayı güncellemeniz yeterli olacaktır.

2.12.1 Sürümündeki Yenilikler

- WhatsApp Araması: Aileniz ve arkadaşlarınızı, başka bir ülkede olsalar bile, WhatsApp kullanarak bedava arayın. WhatsApp aramaları, telefonunuzun konuşma paketindeki dakikalarınız yerine İnternet bağlantınızı kullanır. Veri ücreti uygulanabilir. Not:WhatsApp Araması önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yavaş yavaş kullanıma açılacaktır.
- iOS 8 paylaşım uzantısı: Diğer uygulamalardan direkt WhatsApp'la fotoğraf, video, ve bağlantı paylaşın.
- Sohbetlerdeki kamera hızlı erişim tuşu: Artık fotoğraf ve video çekebilir, veya kolayca fotoğraf/video galerisindeki mevcut bir fotoğraf veya videoyu seçebilirsiniz.
- Kişilerini direk WhatsApp'dan düzenle.
- Tek seferde çoklu video gönder ve videoları göndermeden önce kırp ve döndür.

Haber kategorisi: