Otomobil anahtarı yerine Apple Watch

Apple’ın başkanı Tim Cook, Apple Watch’ın aynı zamanda otomobil anahtarına dönüştürmek istiyor.

Apple sadece bir hafta sonra Apple Watch’ın son lansmanını yapacak ve ürünü satmaya başlayacak. Bu sırada Tim Cook’un verdiği bir röportaj, Apple’ın akıllı saatine ne kadar önem verdiğini ortaya koydu.

Tim Cook’a göre, Apple Watch devrimsel bir ürün olacak. Piyasada çok sayıda akıllı saat olmasına rağmen Apple Watch’ın pratik, kullanışlı ve zengin özellikleriyle diğerlerinden ayrılacağını düşünen Tim Cook, ileride Apple Watch’ın otomobil anahtarı olarak kullanılmaya kadar geniş bir işlev yelpazesine sahip olacağının da altını çizdi. Görünüşe göre, Apple akıllı saatiyle otomobillerin motorunu çalıştıracak, marketlerde ödemeye yaptıracak, evlerin veya ofislerin kapısındaki kiliti açıp kapatacak ya da sağlık verilerini takip ederek kullanıcının doktoruna sürekli rapor gönderecek.

Öte yandan, saati aynı zamanda otomobil anahtarı olarak kullanmak konusundaki çalışmaların şimdiden başladığı da anlaşılıyor zira Apple bu konu için otomobil üreticileriyle görüşmeye başlamış durumda. Saat sadece anahtar olarak değil, otomobilin konsoluyla iletişim kurmak için de bir arayüz olarak kullanılabilecek.

Cihazın pil durumuna da değinen Tim Cook, saatin şarjını 24 saat dayanacak kadar geliştirdiklerini, ardından sadece kısa bir şarj süresiyle yeniden 24 saat kullanımın mümkün olacağını anlattı. Bakalım, 9 Mart günü saat basın önüne çıktığında, teknik özellikleri nasıl olacak?

 

Haber kategorisi: