MacBook ile MacBook Air Karşı Karşıya!

Yeni MacBook modeli kozlarını Geekbench 3'te 2011 yılında satışa sunulan MacBook Air ile paylaştı. Yeni MacBook’un performansı 4 yıllık MacBook Air’dan bile düşük!

Spring Forward etkinliğinde Apple Watch ile tanıtılan yeni MacBook; fansız tasarımı, yenilenmiş kelebek mekanizmalı klavyesi, force touch özellikli trackpad’i ve en önemlisi 13.1mm kalınlık ve 0.92 kg. ağırlığı ile büyük beğeni toplamıştı.

Fansız ve çok ince bir yapıda olduğu için Apple, yeni MacBook modelinde Intel M işlemciye yer vermişti. Etkinlik sırasında Intel M işlemcinin MacBook’ta nasıl performans sergileyeceği hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Bugün ortaya çıkan Geekbench 3 sonuçları yeni MacBook’un performansını ortaya çıkardı.

1.1 GHz hızında çalışan yeni MacBook, Geekbench 3’ten çoklu çekirdek testinden 4038 puan ve tekli çekirdek testinden 1924 puan almayı başarıyor. Aynı testten 2011 yılında satışa sunulan MacBook Air modeli ise çoklu çekirdek bölümünde 4222 puan ve tekli çekirdek testinden 2023 puan alıyor.
2 4.299 TL ödeyerek sahip olunabilen Yeni MacBook, 4 yıl önce satışa sunulan MacBook Air ile aynı performansta olması gerçekten düşündürücü. Bu test sonuçlarına göre Intel M işlemcinin ne kadar yanlış bir tercih olduğu açıkça görünmekte. Teknolojiyi 4.2mm (!) daha ince kullanmak için 4 yıl öncenin performansında bir dizüstü çözüm kullanmak pek mantıklı gelmiyor.

Haber kategorisi: 

1 Yorum

Ynt: MacBook ile MacBook Air Karşı Karşıya!

en son macbooklarda 5. nesil i5 ve i7 işlemcilerin kullanıldığı görülüyor. üstelik hali hazırda piyasada bulunanların 5. nesil işlemciler olduğu söyleniyor ki, benim 2013 yılı sonunda aldığım 4. nesil işlemci kullanıyordu. bu durumda, yazıda sözü geçen modeller, bu yılın ikinci yarısı gibi piyasaya çıkacak modellermi acaba.