Apple Watch'da güç tasarrufu modu olabilir

Apple Watch'un daha az pil tüketmesi için güç tasarruf moduna sahip olacağı iddia ediliyor. Peki, bu güç modu nasıl çalışacak? İşte ayrıntılar

Giyilebilir teknoloji Apple Watch'a 'Power Reserve' yani güç tasarruf özelliği ekleneceği NY Times tarafından bildirildi. Bu özellik giyilebilir teknoloji Apple Watch'un batarya ömrünü uzatacak ve sık sık şarj etmekten kurtaracak.

Bu özellik sayesinde Apple Watch’un bir güne kadar batarya süresinin uzayacağını söyleniyor. Ancak bu mod cihazın tüm özelliklerini pasif hale getirecek.

Sadece saati gösterecek

Güç tasarruf modu yalnızca saati gösterecek. Güç tasarruf modu Apple Watch'ın tüm kullanılabilirliğini kısıtlıyor gibi görünüyor. Bu mod kullanılmaya başlandığında iPhone bildirimleri ve bilgileri gibi özellikler gösterilemeyecek ve sadece zamanı gösteren bir saat gibi olacak.

Tüm özelliklerini kapattıktan sonra sadece saati göstermenin hiç bir anlam ifade etmediğini düşünüyoruz. Umarız Apple geçmiş yıllardan ders çıkartır ve tüm özellikler açıkken Apple Watch'un bataryasını 3-4 gün gidecek şekilde geliştirir.

 9 Mart’taki Apple etkinliğinde yeni giyilebilir teknoloji hakkında Apple’ın daha ayrıntılı bilgiler vereceği bekleniyor. Bakalım Apple Watch sunduğu pil ömrü ile bizi, Samsung'un deyimiyle "Wall Huggers" yapıp priz aramamıza neden olacak mı?

Haber kategorisi: