Apple iOS8.3 Beta 1'i geliştiricilere sundu

Apple iOS 8.2’yi henüz son kullanıcıların eline ulaştırmadan, iOS 8.3’ün ilk beta sürümünü kayıtlı geliştiricilere dağıtmaya başladı. iOS 8.2’nin mart ayında, nisan ayında çıkacak Apple Watch’tan hemen önce yayınlanması bekleniyor. iOS 8.3’ün de doğal olarak daha sonra, muhtemelen yaza girilmeden önce yayınlanmasını bekleyebiliriz.

ios-8-3-beta-sc-090215-1

iOS 8.3 beta sürümü yayınlandıktan sonra kurulum yapıp test edenlerin belirttiğine göre, yeni sürümle birlikte kablosuz CarPlay özelliği iPhone’a gelecek. Yani kullanıcıları iPhone’larını CarPlay destekli araç içi bilgi ve eğlence sistemine kablosuz olarak bağlayıp kontrol panelinden iOS tarzı bir deneyim yaşayabilecekler. Şu anda kullanıcıların iPhone’larını otomobilin USB portuna Lightning kablosunu kullanarak bağlamaları gerekiyor. Kablosuz CarPlay özelliğinin hangi otomobiller tarafından destekleneceğiyse şu an için bilinmiyor.

Ayrıca iOS 8.3 ile birlikte OS X 10.10.3’te olduğu gibi kullanıcıların Google hesaplarına, iki aşamalı doğrulama yöntemiyle daha kolay şekilde giriş yapmaları sağlanacak.

ios-8-3-beta-sc-090215-2

Yine OS X 10.10.3’te olduğu gibi, Apple iPhone ve iPad’e yeni emoji ikonları ve emoji seçim paneli de getirecek.

ios-8-3-beta-sc-090215-3

iOS 8.3 beta kodlarında Apple Pay’in daha fazla ülkeye açılacağına dair izler de mevcut. Örneğin Çin’e, Apple’ın büyük önem verdiği pazara Union Pay ile giriş yapılması hedefleniyor. Ayrıca Sağlık uygulaması da belirli bölümlerde Mayo Clinic web sitesine bağlantılar içerecek şekilde güncelleniyor.

Bu arada Apple iOS 8.3 beta ile birlikte Xcode 6.3 beta sürümünü de geliştiricilere dağıtmaya başladı. Bu sürüm Apple’ın yeni programlama dili Swift için getirilen ve önemli bir güncelleme olan Swift 1.2’yi de içeriyor.

KAYNAK
9TO5MAC (1

Haber kategorisi: