Apple TV ile erişilebilir film deneyimi; altyazı, sesli betimleme ve daha fazlası!

Herkese selamlar,

Yeni bir Podcast ile karşınızdayız. Bu kez eşimle birlikte 4. nesil Apple TV ile erişilebilir film/dizi izleme deneyimlerimiz hakkında konuşacağız. Altyazılı film ya da diziler, YouTube yayınları, Getem'den alınan sesli betimlemeli filmler ve daha fazlası için sizi Podcast'ı dinlemeye davet ediyoruz.
Soru ve yorumlarınızı sayfanın alt kısmında yer alan form aracılığıyla iletebilir ya da @CanKirca Twitter adresim üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler!

Podcast dosyası: 

4 Yorum

Ynt: Apple TV ile erişilebilir film deneyimi; altyazı, sesli...

Çok teşekkür ederim. Onlar da yolda :-) Öncelikle kendisi de görme engelli ve yakından tanıdığımız başka bir arkadaşımızın Türkiye'de ilk niteliği taşıyan bir çalışması var, onu yayınlamasını bekliyorum, sonrasında aklımda güzel şeyler var.

Ynt: Apple TV ile erişilebilir film deneyimi; altyazı, sesli...

can çok teşekkür ederim. hoş bir kayıt olmuş. bir kaç meselenin de ben üzerinden geçmek istiyorum. malum, Apple airplay ve iTunes Movies servislerini açacak. android tvler bu özelliği kullanabildiğinde Apple tv'nin işlevsiz olacağına dair şeyler konuşulmuştu. genel kullanıcı açısından dahi doğru değildi bu düşünce lakin; mesele erişilebilirlik olduğunda Apple TV'nin ne kadar pürüzsüz olduğunu uygulamalı gösterdiğin için sağol. ben bu aletin yeni neslini bekliyorum. kendisini plex veya infuse istemcisi olarak kullanmak gibi bir niyetim var uygulama erişilebilirlik durumuna göre. tam bu noktada şunu sormak istiyorum. nas kullandığını söylemiştin. aygıt arayüzünü nasıl hallediyorsun. kullandığın çözüm ve yöntemini bir ara az biraz açarmısın. nas üstünden dos cıhazını erişilebilir yönetemeyeceğimi düşünürsem bir windows pc'yi sunucu gibi yapılandıracağım çünkü. teşekkürler.

Ynt: Apple TV ile erişilebilir film deneyimi; altyazı, sesli...

Abi NAS'ı tamamen erişilebilir bir biçimde yönetebilirsin, Windows'la olmaz o iş. Çoğu NAS'ta Unix dağıtımları geliyor, dolayısıyla web kullanmak istemesen de SSH ile işini halledebilirsin sorunsuzca. Ben şu an aynı cihazı Pleks media server, iTunes DLAN gibi birçok amaçla kullanıyorum. Synology Disk station arayüzü biraz yorucu, ama daha kişiselleştirilebilir bir yapı sunuyor Debian'la geldiği için. WD serisi cihazlar Unix tarafında BusyBox ile geldiği için oldukça kısıtlı; ancak web üzerinden Raid yapılandırması dahil çoğu işini halledebilirsin, App Catalog aşırı geniş değil tabi. Dürüst olmak gerekirse, Türkiye'de, bu camiada bunları birisiyle konuşabilmenin tadı bambaşkaymış, sağ olasın... Aklına takılanları e-posta ile iletebilirsin, konuşacak daha neler var neler...